Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AGYRÉMEIM

2017.09.20

FRISSITVE.

Hivatalos beadványomat az összeférhetetlenséggel kapcsolatban a nagyvázsonyi önkormányzat szeptember 19-én tárgyalta.

Egy ilyen jellegű beadványra nem csak illik, de kötelező is válaszolni.

Informálisan ismerem a döntést, de indoklását nem.

Feltehetően vakarják a fejüket az indoklás megírása miatt, mert nem a jogszabályoknak megfelelő döntést hoztak az összeférhetetlenséggel kapcsolatban. Három munkanap nem volt elég négy sor leírására.

Izgatottan várom írásos válaszukat.

AGYRÉMEIM.

Valóban vannak agyrémeim. Elsősorban az, hogy falunknak olyan polgármestere és alpolgármestere van, akiket bűncselekménnyel vádoltak és el is ítélték őket. Agyrémeim közé tartozik az is, hogy etikai magatartása és korrektsége a polgármesternek a béka segge alatti szinten van.   

Agyrémem volt és van jelenleg is, mert egy olyan helyzetben, mint ez utóbbi összeférhetetlenségi ügyet, az önkormányzat képviselő testülete egyhangúan úgy szavazott meg, hogy nem a kormányhivatal álláspontját kérte, ki hanem maga döntött egy iromány borítólapjának bemutatásával és a jegyző nyilatkozata alapján.

Agyrémem van, mert a képviselő testület jelenlévő tagjai között nem volt egy képviselő sem, akiben felmerült volna a gyanú az összeférhetetlenséggel kapcsolatban a rendelkezésükre álló iratok alapján.

Agyrémem van mert nem tűnt fel a képviselő testület egyetlen tagjának sem az az ellentmondás, hogy a dokumentációk alapján a polgármester kormányhivatala felé azt nyilatkozza, hogy „nem alkalmazottja a hivatalnak”. Ugyan akkor szintén a csatolt dokumentumban az MNVH honlapjáról kimásolt és egyébként bárki által megtekinthető oldalon meg az szerepel, hogy a polgármester Veszprém megye referense.

Véleményem szerint a helyes döntés az lett volna, hogy a kormányhivatal véleményét kikérik.

Nem ezt tették. Én megteszem.

Nem volt viszont agyrémem, amikor az összeférhetetlenséggel kapcsolatos beadványom elküldtem, mert a rendelkezésemre álló iratok, a személyes tapasztalatom, és az MNVH honlapján megtalálható információk alapján a gyanúmat alaposnak véltem.