Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.18

Ezt a levelet küldtem a nagyvázsonyi képviselő testületnek.

Nagyvázsonyi Önkormányzat Polgármester és
Képviselő testület részére.
8291.Nagyvázsony...
Kinizsi Pál utca 96.

Tárgy: összeférhetetlenség

Tisztelt képviselő Asszony/Úr.

A nagyvázsonyi önkormányzat polgármesterének feltételezhető összeférhetetlenség tárgyában az alábbi bejelentést kívánom tenni.
A közelmúltban birtokomba került információk szerint a nagyvázsonyi polgármester /Fábry Szabolcs / fő állású munkaviszonya és a polgármesteri tisztsége véleményem szerint összeférhetetlen.

A gyanúm megalapozottnak tűnik.
Indokaim a következők:
2015. 04.28-án a nagyvázsonyi önkormányzat három képviselője a veszprémi kormányhivatalhoz fordult azzal a kéréssel, hogy a kormányhivatal vizsgálja meg Fábry Szabolcs polgármesteri és főállású munkakörének összeférhetetlenséggel kapcsolatos gyanúját.

A kormányhivatal annak rendje és módja szerint megalapozottnak vélte a gyanút és bár nem kapkodta el, vizsgálni kezdte az összeférhetetlenséget.
2015.07.06-án kelt Dr. Mikulási Erzsébet által írt válaszlevél
/aláíró: Dr. Nagy Krisztina Igazgató/ tájékoztatja a három képviselőt, hogy Fábry Szabolcs nyilatkozata szerint /2015.06.08. kelt Fábry Szabolcs által írt válaszlevél szerint/ nem áll megyei referensként az MNVH alkalmazásában.

Szerintem nagyon kevesen lehetnek Nagyvázsonyban olyanok, akik ne tudnák, hogy a polgármester az MNVH Veszprém megyei referense. Ő maga büszkén hirdeti, ráadásul ingyen bérel az IKSZT épületében irodát.
Az MNVH honlapján megtalálható a megyei referensek sorában, név, telefon, e-mail cím feltüntetésével.
Mindezek alapján alapos a gyanú, hogy a polgármester hazudott a képviselő testületnek, hazudott a kormányhivatalnak ezzel megtévesztette a kormányhivatalt is.
Információm szerint a nagyvázsonyi önkormányzat képviselő testülete 2015.09.19-én ülést tart. Semmi akadálya nem lehet annak, hogy a testület, döntést hozzon a törvényesség vizsgálatának megszavazására.

Nagyvázsony, 2017.09.18. Nyúzó László
Választópolgár

 

 

GONDOLKODÓ III.

Szándékom ellenére tovább tartott hallgatásom, mint terveztem, de most itt vagyok frissen és vidáman tele új információval viselt dolgaidról. Gondolom, örülsz.

Hát JANCSIKA-JANCSIKA, mit hallottam megint rólad. Rossz fiú. Hazudtál? Ejnye-ejnye. Tudod, a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Mert mit hallottam? Elmondom.

Figyelj JANCSIKA-JANCSIKA.

Nem oly régen hivatalos ügyben a kormányhivatalban jártam. A hivatalban egy régi jó ismerősben botlottam. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott leültünk egy vendéglőben beszélgetni. Nem volt érdektelen a beszélgetés. Természetesen a beszélgetés egy idő után át terelődött a politikára. Ismerősöm, akit utolsó találkozásunkkor még SZDSZ szimpatizánsnak tudtam 2010-ben a Fideszre szavazott. Fidesz körökben járatosnak mondta magát, de mint mondta a legnagyobb csalódás most érte. A Ki- Mit lop a Fideszben, és a hozzá kapcsolható cégek történeteivel öntött nyakon. Természetesen Én sem akartam lemaradni a történetekkel. Büszkén meséltem ügyes dolgaidról, hogy nyírtad ki az önkormányzatnál az összes helyben lakó dolgozót, a pitiáner simliskedéseidről, a vélt vagy valós stiklidreidről. Ügyes mondta. Ismerem hírből. Nincs túl jó híre Fidesz körökben, Veszprémben. És mesélt. Nagyon tájékozottnak tűnt. Egy része számomra is ismert volt, egy része hányingert keltően undorító volt, de nem volt meglepő. Hiszen sokan tudjuk, hogy személyedben megvan minden olyan tulajdonság, ami alkalmassá tesz a jelenlegi kormány elvárásának a kiszolgálására. Rendelkezel megfelelő gátlástalansággal, kellőképpen tudsz aljas lenni, helyenként művészi szinten űzöd a sunyiságot, és ami legfeltűnőbb, varázslatos módon tudsz gazdálkodni a bevételeiddel, hiszen szemmel láthatóan többet költesz, mint a család bevétele.

Na de rátérek a lényegre JANCSIKA-JANCSIKA.

Azt állítja ez a régi ismerősöm, hogy tudomása van arról az eseményről, amikor a helyi önkormányzat képviselői megkérdőjelezték a polgármesteri tisztséged és az MNVH - hivatalban vállalt beosztásod az összeférhetetlenség miatt. Idáig ez az információ számomra sem volt ismeretlen.

Barátom azt állítja, hogy hiteles információval rendelkezik arról, hogy az önkormányzati képviselők írásos kérését az összeférhetetlenség vizsgálatára vonatkozóan a kormányhivatal írásbeli kérdésére egyszerűen letagadtad, azt állítva, hogy nem állsz alkalmazásban az MNVH hivatalban.

EJ JANCSIKA-JANCSIKA. Szoktál te igazat is mondani? Hazudtál az összeférhetetlenségről a képviselő testületnek és hazudtál a kormányhivatalnak is. Nem kellett SANDA JANDA nyomozónak lenni, hogy utána járjak az igazságnak. Barátom minden szava igaznak bizonyult.

Sőt még volt pofád azt állítani a kormányhivatal felé, hogy ha véletlenül mégis alkalmazottja leszel az MNVH hivatalnak, akkor intézkedni fogsz az összeférhetetlenség megszüntetése érdekében.

A szomorú csak az, hogy a kormányhivatal, ahogy mondani szokták ezt beszopta. Nem kontrolálta az információdat, hogy igazat mondasz-e vagy sem.    

Tudja szinte minden nagyvázsonyi, hogy a választások idején 2014-ben már az MNVH alkalmazottjaként dolgoztál, majd 2015-ben egy rövid ideig, talán két-három hónapig nem voltál alkalmazva. Amennyiben az Én információm pontos akkor 2015 áprilisától folyamatosan az MNVH alkalmazottja vagy.

Mit fogok ezek után tenni. Hát Jancsika-Jancsika megmondom. Nem titok.

Első variáció:

Állampolgári jogomnál fogva nem kérem, hanem követelem, hogy levelem kézhezvételét követő 24 órán belül kezdeményez magad ellen összeférhetetlenségi eljárást.

Az eljárás keretén belül mutasd be a képviselő testületnek a munkaszerződésed.

Mutasd be a testületnek a kormányhivatalhoz küldött mindkét válaszleveledet az összeférhetetlenséggel kapcsolatban.

Ha a rendelkezésre álló dokumentumok alapján megállapítható, hogy úgy a képviselő testületet, mint a kormányhivatalt megtévesztetted, ennek tényét mondja ki a testület. 

Amennyiben vélelmezésem az iratok alapján helytálló mondja ki a testület, hogy a polgármesteri cím használatára méltatlanná váltál és azonnali hatállyal mondjál le.    

További követelésem, hogy az eredményt tegyed közzé a nagyvázsonyi önkormányzat honlapján.

Második variáció:

Feltéve, hogy az első variáció nem teljesül, írásban követelni fogom a nagyvázsonyi önkormányzat törvényes működéséért felelős személyt, a Jegyzőt, hogy az első variációban rögzített vizsgálatot kezdeményezze a testületnél.

Kérje ki az MNVH - tol a polgármester munkaszerződését, kérje ki a kormányhivataltól a képviselők levelét, a polgármester két levelét, és a kormányhivatal két levelét.

Amennyiben a Jegyző a követelésnek nem tesz eleget, vagy eleget tesz, de a testület nem hoz érdemi döntést úgy a harmadik variáció következik. 

Harmadik variáció:    

Ha sem a polgármester, sem a Jegyző nem indít vizsgálatot, illetve a vizsgálat eredménytelen illetve döntés nélkül fejeződik be, akkor kénytelen vagyok a kormányhivatalhoz és vele egy időben az ügyészséghez fordulni.

A kormányhivatalhoz az összeférhetetlenség ügyében, az ügyészséghez a feltételezhető csalás és okirat hamisítás alapos gyanúja miatt, a jegyző esetében bűnpártolás alapos gyanúja miatt.

Negyedik variáció:

BÍRÓSÁG.

 

A mappában található képek előnézete ÖSSZEFÉRHETETLENSÉG